A Minnesota Vikings tegnap elküldte a tavalyi első kör végén kiválasztott cornerbackjét Jeff Gladney-t. A játékosnak azonban nagyobb gondja is akad, hogy munkanélkülivé vált miután ha a legsúlyosabb büntetést kapja akkor akár 10 év börtönre is ítélhetik.

Tegnap hivatalosan is vádat emeltek a védő ellen kapcsolaton belüli erőszak vádjával. A vádirat szerint a most már exbarátnőjét megtámadta egy autóban. A barátnő kérdőre vonta, hogy más nő üzeneteit találta a telefonban. Gladney ekkor többször megütötte a nőt, beleverte a fejét a műszerfalba és a nyaka köré tekerte a haját amit addig húzott míg el nem ájult.

A beszámolók szerint a támadás 2 órán keresztül tartott. Az eset után a védő még felkereste a nőt, elvetette a telefonját és több dolgot is kitörölt belőle. Jelenleg 1 millió dollárra perli a játékost akit kettőtől tíz évig tartó börtönbüntetést kaphat.

Az elküldés után valószínűleg véget ért a játékos amúgy se jól teljesítő pályafutása. Rengeteg lehetőséget kapott az újonc évében de nagyon gyengén teljesített. 75 szerelést bemutatott és nem volt szerencséje mert az irányítók 95 alkalommal vették célba az általa őrzött játékost (3. legtöbb) amiből 68 átadás elkapással végződött. A PFF a tavalyi 121 cornerbackből a 102. helyen rangsorolta.

Fotó: twitter.com