A Minesota Vikings komoly bajba került ugyanis nem maradt irányítója aki részt tudna venni az edzésen. Az idei a harmadik körben draftolt Kellen Mond koronavírus tesztje pozitív lett és miután közeli kapcsolatban volt az irányítókkal így Kirk Cousins és Nate Stanley sem vehet részt az edzésen.

Az NFL és a játékosok szakszervezete júniusban megegyezett az edzőtáborban alkalmazandó szabályokról amely különbséget tesz oltott és oltatlan játékossal kapcsolatban. Ha oltott játékos kerül kapcsolatba pozitív tesztet produkáló emberrel akkor Ő nem jelent magas kockázatot.

Mike Zimmer vezetőedző a sajtótájékoztatón nem akart belemenni a részletekbe de azt hozzátette, hogy az ilyen esetek miatt kell mindenkit beoltani. Egyelőre azt sem tudni, hogy Cousins, Stanley vagy Mond megkapta volna az oltást és esetleg a biztonság kedvéért szeparálták el Őket a többiektől mert.

A korábbi jelentések szerint egyetlen olyan csapat sincs amelyiknek az összes játékosa megkapta az oltást így lehet, hogy mindhárom irányító oltott de a többiek miatt kell kihagyniuk a gyakorlásokat.

Fotó: twitter.com