Clelin Ferrell defensive endet a 2019-es Draft negyedik helyén választotta ki az akkor még Oakland-i Raiders és már a kiválasztásakor tudható volt, hogy kicsit magas helyen mondták be a nevét. A pályafutása első két szezonjában ráadásul bebizonyította, hogy a kétkedőknek volt igaza.

A jelenleg 24 éves védő az első két szezonjában pályára lépett ugyan 26 mérkőzésen de csak 6.5 sacket szerzett 59 tackle és 8 leütött passz mellett. Maxx Crosby-t ugyanúgy két évvel ezelőtt választotta ki a Raiders a Draft negyedik körében de ennek ellenére simán lejátszotta a riválisát.

A Raiders ráadásul idén kétéves szerződést kötött Yannick Ngakoue-val így az új érkező és Crosby mögött Ferrell már csak a harmadik helyen áll a defensive endek rangsorában. Pechére ugyanígy látja a helyzetet a csapat új védőkoordinátora Gus Bradley is.

Ferrell jelenleg az edzőtáborban csak a második csapattal gyakorol és Carl Nassib-el van versenyben, hogy minél több lehetőséghez jusson. Szerencséjére a védőfal edző, Rod Marinelli szereti rotálni a falat így lehetőséget fog kapni a bizonyításra. Ha viszont nem tud élni a lehetőséggel akkor egy újabb elsőkörös bust lesz.

Fotó: twitter.com