A Panthers megígérte, hogy addig próbálkozik az irányítói poszton, amíg nem találják meg a megfelelő játékost. És bár lehet, hogy nem ő a legnagyobb név, a Panthers azt reméli, hogy Sam Darnold előrelépést jelent a poszton, és egyben értéket is.

Darnoldnak most egy kicsit megkönnyebbültnek kell éreznie magát, hogy itt van. A korábbi első körös választás nem tudta egyedül megmenteni a Jetset, ezzel beállt a hasonlóképpen járt játékosok hosszú sorába. Most egy olyan helyen van, ahol mások az elvárások, és a tehetség is más körülötte.

A Panthers azt reméli, hogy a kiváló készségposzton játszó játékosokkal és az előtte lévő támadófalat kiegészítve vissza tudnak térni ahhoz a Darnold verzióhoz, amit a Southern Cal csapatában láthattunk.

Az a srác megérte a 3. helyes kiválasztást, ami nem is olyan régen volt. Ha ez a srác előkerül, akkor van esély arra, hogy egy szinttel feljebb emelje a Panthers-t a tavalyi 5-11-es eredményhez képest. De a lényeg, hogy nem azt kérik tőle, hogy mindent egyedül csináljon. Vannak elvárásaik, de ezek inkább megfelelnek annak, hogy Darnold a 22 kezdőjátékos egyikeként illeszkedjen be a csapatba, nem pedig A FÉRFI-ként.

Ha sikerül csökkentenie az eladott labdákat, és ki tudja használni a jobb csapattársak előnyeit, akkor az a három draft pick (köztük a jövő évi második körös) , amit a Jetsnek adtak érte, igazságosnak fog tűnni.

Mi változott: A Panthers megbízható és stabil játékost remélt, amikor egy évvel ezelőtt szerződtette Teddy Bridgewater-t. Kiderült, hogy ennél egy kicsit kevesebb, legalábbis részben Christian McCaffrey hiánya miatt.

De Darnold más játékos, mint Bridgewater, ezért másképp akarják használni őt.

Konkrétan, ki akarják használni az erősebb karját. DJ Moore , aki tavaly 18.1 yardos elkapásonkénti mutatóval harmadik volt a ligában, segíteni fog ezen a területen. És amikor együtt voltak New Yorkban, Darnold és Robby Anderson időnként nagy játékokat vittek véghez.

Erősebb karja van, mint az előző srácnak, és ezt ki akarják használni.

Ami nem változott: A tartalék irányítók, P.J. Walker és Will Grier visszatérnek.

Walker volt a kezdő tavaly, amikor Bridgewater megsérült, és ő vezette győzelemre a csapatot a Lions ellen. A hibalehetőség minden tartalék irányító esetében kicsi, így az eladott labdák végzetesek lehetnek. Walker aznap a Detroit ellen dobott két interceptiont, a szezonzárón pedig további hármat, így az, hogy az edzői stáb számára ismert, nem jár életre szóló kinevezéssel.

Grier egy harmadik körös választás volt 2019-ben, akinek még nem volt lehetősége játszani azon túl, hogy újoncként a tűzbe dobták. Mindkettejük számára hasznos lesz, ha idén lesz egy tényleges előszezon, hiszen eddig nem kaptak sok olyan éles bevetést, amivel bármit is bizonyíthattak volna.

Amit tudunk: A Panthersnek minden motivációja megvan arra, hogy Darnoldot munkára bírja, beleértve az anyagiakat is. A 2022-es ötödéves opció lehívása volt a terv már akkor is, amikor cseréltek érte. Most már csak annyit kell tenniük, hogy eljuttatják addig a pontig, hogy ne sajnálják a jövő évi 18,858 millió dolláros garantált összeget.

Amit nem tudunk: Hogy ezzel a csoporttal vágnak-e neki a tábornak.

Ha csak három irányító dobja a passzokat az edzéseken, az már túlterheli a dobójátékosokat. Egy negyedik QB a táborban már megszokott dolog, és az egész szezonban nem volt ilyen.

Volt már szó egy másik irányító bevetéséről, de még nem tették meg.

Mire számíthatunk: Az edzői stáb mindent megadott Darnoldnak a tavasz folyamán, amit csak tudott, köztük egy gyorstalpaló tanfolyamot, amelynek célja, hogy megmutassák neki mindazt, amire szüksége van, és amin dolgoznia kell.

A táborban más lesz a kihívás, és a két közös edzés más csapatokkal (a Colts és a Ravens) egy kicsit felgyorsíthatja a dolgokat. Lesz egy kis idő arra, hogy megszokja az új környezetét, és remélhetőleg újra hatékony játékos lesz.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com