A liga vezetői csütörtök este eldöntötték, hogy ha egy csapatnak egy oltatlan játékos miatt kellene elhalasztani egy mérkőzést azt automatikusan elveszítik. Szóval ha több játékos is elkapja a koronavírust ami bizonyítottan egy oltatlan játékostól indul akkor büntetik a csapatot.

Ezzel tulajdonképpen azt mondták ki, hogy a liga semmilyen felelősséget nem akar vállalni és a terhet a átrakta a csapatokra. Mondván ha oltatlan játékost tartanak a keretükön akkor egy pozitív teszt esetén viseljék a következményeket.

A liga bejelentését követően az Arizona Cardinals elkapója DeAndre Hopkins volt az első aki jelezte, hogy nagy bajban van mert akarja beoltatni magát. A visszavonulását is kilátásba helyezte. Emellett sokkal nagyobb probléma, hogy ott vannak a peremjátékosok akik között az utolsó kerethely szempontjából döntő lehet az oltottság.

A liga vezetősége így nem foglalt határozottan állást az oltás mellett. Inkább a csapatokat tették felelőssé és ha probléma van akkor lesz kire mutogatniuk. Másfelől viszont ez egy privát liga amelyet privát csapatok mint cégek birtokolnak. Szóval ha náluk akarsz dolgozni akkor kövesd az Ő szabályukat.

Fotó: news.yahoo.com, clutchpoints.com