Az NFL tegnap bejelentette, hogy az a csapat amelyiknek egy oltatlan játékos koronavírus fertőzése miatt kellene elhalasztani a soron következő mérkőzését az automatikusan elveszti a találkozót. Csak pár órával a bejelentést követően meglett a szigorítás első áldozata.

Ő nem más mint az Arizona Cardinals elkapója DeAndre Hopkins. A liga legjobb elkapói közé tartozó játékos a Twitter oldalán a sajnálatát fejezte ki a döntés miatt és a visszavonulás lehetőségét sem zárta ki. Hopkins azóta már törölte a posztját.

A posztja szerint nagyon rossz helyzetben van mert nem akar részt venni az oltási programban így ez komoly kérdéseket vet fel a jövőjével kapcsolatban. Hopkins egy korábbi Tweetjében arról írt, hogy véleménye szerint 45 ezer ember halt meg az oltás miatt.

A bejelentést követően egyből felmerült bennem a kérdés, hogy mi lesz azokkal akik nem kérik az oltást. Ha “peremjátékosokról” van szó akkor természetesen nem lenne probléma mert velük keveset foglalkoznak. De a liga egyik sztárja, mint Hopkins esetében, már érdekesebb a kérdés.

Fotó: twitter.com, sportingnews.com