Tegnap este Fred Warner minden idők legjobban fizetett belső linebackere lett de közel sem biztos, hogy sokáig megmarad a rekordja. Az Indaianpolis Colts linebackere Darius Leonard veheti el a San Francisco 49ers védőjének fizetési rekordját.

Warner ötéves, 95 millió dolláros szerződést köt a csapatával ami évente átlagosan 19 millió dollárt jelent. Ezzel 1 millió dollárral felülmúlja az eddigi rekorder Bobby Wagner-t. A Seattle Seahawks védője évi átlagos 18 millió dollárjával volt ez eddigi rekorder.

A hírek szerint Leonard négyéves szerződést fog kötni a Colts-al és évente átlagosan több mint 19 millió dollárt fog tartalmazni.

A védőt a 2018-as Draft második körében választotta ki a Colts. 42 mérkőzésen lépett pályára eddig, 416 tacklet, 15 sacket, 7 interceptiont, 9 kierőszakolt fumblet szerzett és 22 passzt védekezett le. Újoncként megválasztották az év legjobb védő újoncának és kétszer bekerült a Pro Bowl keretbe. Pályafutása minden évében All-Pro (két első és egy második csapat) kerettag volt.

Fotó: coltswire.usatoday.com, clutchpoints.com