Az utóbbi napok Buccaneers körüli hírei felkeltették a liga “döntéshozó keselyűinek” a figyelmét. Ez a hír nevezetesen az, hogy Tom Brady MCL szakadással játszotta végig a bajnoki címmel végződő szezont. A történet kikerekedése magától az irányítótól indult, aki egy június eleji interjújában közölte, sérült térddel játszotta végig a szezont.

A baj ezzel az, hogy a csapatnak minden sérülést kötelező jelleggel fel kell tüntetni a sérülésjelentésben, még akkor is, ha a játékos részt vett az edzéseken. Tom Brady esetében ez valahogy lemaradt az injury report-ról. A csapat azért vállalhatta ezt be, mert egyrészt a mutatott teljesítmény nem sugallta az irányító sérülését.

Talán nem is tudtak az ilyen súlyú sérülésről, de ebben az esetben elég aggasztó lenne a tampai orvosi stáb felkészültsége. Másrészt nyilván védeni akarták Bradyt, nehogy a felbátorodott védő tesztoszteron bombák direkt utazzanak rá.

Ezzel most persze kivívják a döntéshozók haragját, s nagy valószínűséggel egy “kis” pénzbüntetés fogja terhelni a Buccaneers számláját. Megérte vagy sem? A bajnoki cím tudatában ezt nyilván úgy értékelhetjük, hogy igen!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com