A Chicago Bears az idei offseasonban hatalmas meglepetést okozva megvált cornerbackjétől Kyle Fuller-től. A védőnek nem a játékával hanem a fizetésével volt probléma és távoznia kellett. Helyére korábbi elsőkörös védő érkezett erősítésként.

Desmond Trufant érkezett akit a 2013-as Draft első körében választotta ki az Atlanta Falcons. Az utóbbi években visszaesett a teljesítménye, főként sérülésekkel küzdött így nem meglepő, hogy mindössze 1.075 millió dolláros fizetéssel sikerült szerződtetniük.

Az eredeti tervek szerint Trufant kezdőnek érkezett volna és Jaylon Johnson mellett outside cornerback poszton kezdett volna. Az offseason eddigi részében viszont nagyon jól teljesített a tavalyi ötödik körös Kindle Vildor így az elsőkörös már most elvesztette a versenyt.

A 23 éves játékos újoncként 135 játékot töltött pályán és a csapat új védelmi koordinátora, Sean Desai hisz benne, hogy a megfelelő emberek már a csapat rendelkezésére állnak. Így nem csak Fuller-ről de Buster Skrine-ról is könnyű szívvel lemondtak az offseasonban.

Fotó: bleachernation.com, bearswire.usatoday.com