Tavaly nyáron jelent meg a a Washington Post leleplező cikke amely lerántotta a leplet a Redskins-nél uralkodó helyzetről. A cikkből kiderült, hogy összesen 15 női alkalmazottat bántalmaztak szexuálisan. Az ügyet kivizsgálta az NFL vezetősége és tegnap megszületett az ítélet.

Igazából sok minden benne volt ügyben és temérdek büntetés közül választhatott volna a liga. Eltilthattak volna edzőket, alkalmazottakat vagy elvehettek volna Draft választásokat. Ezek egyike sem történt meg, “csak” 10 millió dollár büntetésre kötelezték a csapatot és az összeget jótékonyságra fordítja a liga.

A korábbi alkalmazottak beszámolója szerint szexuális zaklatásban és szóbeli bántalmazásban volt részük. Az esetek nagyobb időintervallumot ölelnek fel mint azt korábban hitték ugyanis 2006-tól a tavalyi évig történtek. A Post cikke szerint továbbá a csapat vezetőségét nem, hogy zavarták az események de még elfogadottnak is tekintették.

A hírek szerint nem csak az előző vezetést érintette az ügy hanem sokkal messzebb nyúlik. A megnevezett időszakban Joe Gibbs, Jim Zorn, Mike Shanahan és Jay Gruden is betöltötte a vezetőedzői posztot és mindegyiküknek külön edzői stábja volt.

Fotó: twitter.com, theathletic.com