Az NFL-ben a színfalak mögött egy hármas sakkjátszma vette kezdetét amelyet természetesen ellentétesen látnak a felek. A 2018-as évfolyam elsőkörös irányítóit érinti a téma és amíg az egyik fél minél kevesebb pénzért akarja megtartani a játékosát addig természetesen az irányító az ügynökével együtt minél több pénzre hajt.

Baker Mafield, Josh Allen és Lamar Jackson idén lép újonc szerződésének utolsó, pontosabban utolsó előtti évébe mert a lehívott 5. éves opcióval még egy évig érvényes szerződéssel rendelkezik mindhárom irányító. A jelek szerint mindhárman megkapják majd a hosszútávú mega szerződésüket csak az a kérdés, hogy mikor.

A szerződés dátuma pedig milliókat érhet. Az NFL-ben trendé vált, hogy a magas szinten teljesítő játékosok mindig többet kapnak mint az előző rekord fizetés. Patrick Mahomes szerződését nem kell figyelembe venni de az éves átlagát már megközelíthetik.

Egyelőre annyit lehet hallani, hogy nem Baker Mayfield fogja nyitni a sort. Még nem tárgyalnák vele és a közeljövőben nem is tervezik. Andrew Berry general managernek más dolga van. Először a running back Nick Chubb, a guard Wyatt Teller és a cornerback Denzel Ward szerződését kell rendbe tenni.

Ez viszont akkor jó hír Mayfield számára mert ha Allen és Jackson után kap szerződést akkor többet kérhet. Másfelől viszont fennáll a veszély, hogyha sok játékos kap hosszútávú szerződést a Browns-nál akkor kevés szabad hely marad az irányító szerződésének.

Fotó: twitter.com