A játékosok a tavalyihoz hasonlóan idén is kihagyhatják a szezont a koronavírus járvány miatt. Tavaly 67 játékos döntött úgy, hogy a pandémia miatt kihagyja a szezont. Idén is megvan rá a lehetőségük azonban a szabályok egy kicsit megváltoztak.

Tavaly ha egy játékos a kihagyás mellett döntött akkor egy évvel automatikusan meghosszabbodott a szerződése és 150 ezer dollárt kapott. Ha egészségügyileg magas kockázatúnak számított akkor 350 ezer dollárt keresett a tavalyi szezonban.

Idén is megmarad a kitétel, hogy a magas kockázatú játékosok 350 ezer dollárt kapnak viszont ha valaki “önként” dönt a kihagyás mellett akkor semmit sem kap. Ezen felül az újoncok nem hagyhatják ki a szezont önként, csak akkor maradhatnak távol ha magas kockázatúnak számítanak.

Szóval csak azok hagyhatják ki a szezont akik 2020 előtt a liga játékosai voltak. Emellett a szezon közben nem tudják magukat meggondolni a játékosok, ha valaki jövő péntekig a kihagyás mellett dönt akkor biztosan lemond az egész idei szezonról.

Fotó: bloomberg.com