A New England Patriots napokkal ezelőtt megvált Roberto Aguayo-tól akinek a legnagyobb hibája az volt, hogy túlságosan magasan választották ki a Drafton. A jelenleg 26 éves kickert a 2016-os Draft második körében választotta ki a Tampa Bay Buccaneers ami igencsak “túlárazott hely” egy rúgó esetében.

Aguayo igazából csak egy név Jason Licht hosszú melléfogásainak listáján de ez véleményem szerint nem a játékos bűne. A Bucsnál csak egy szezont élt meg, 31 mezőnygólkísérletéből csak 22-öt értékesített ami nagyon kevés egy háromszoros All-American játékostól.

A 71%-os mutató finoman szólva sem kimagasló de nem annyira katasztrófális mint amilyen végzetessé vált Aguayo számára. Ha hatodik vagy hetedik körös választott lett volna akkor valószínűleg máshogyan álltak volna hozzá a csapatok vezetői.

Második körös létére viszont hatalmas bust. Miután elküldte a Bucs megjárta a Chicago Bears, a Carolina Panthers, a Los Angeles Chargers és legutóbb a Patriots csapatát de egyetlen tétmérkőzésen sem léphetett pályára. A kicker pályafutása jó példa rá, hogy a magas kiválasztás is tönkre tehet egy pályafutást.

Fotó: bucswire.usatoday.com, ftw.usatoday.com