Sam Bradford 1/1-es játékos volt akit a St. Louis Rams választott ki a 2010-es Drafton. Az irányító legfőbb problémája a sérülékenysége volt és igazán sohasem tudta megmutatni, hogy mit is tud valójában. Még ha jól is játszott hiányzott valami a játékából.

Anyagilag viszont nagyon jól bekeresett az NFL-el és annak ellenére, hogy nem azt a pályát futotta be amit előzetesen vártak tőle nagyon szépen keresett a profik között. A mostani kollektív szerződés előtt nem volt meghatározva az újonc játékosok szerződése így Bradford egy hatéves, 78 millió dolláros szerződést írt alá úgy, hogy egy másodpercet sem játszott az NFL-ben.

A fenti összegből 65 millió dollárt zsebre is vágott majd a Rams elcserélte a Philadelphia Eagles-el. Egy évvel később az Eagles ismét tovább adta, a Minnesota Vikings játékosaként folytatta de a csere előtt még kifizettek Bradford-nak 11 millió dollárnyi bónuszt. Két évvel később az Arizona Cardinals játékosa lett ahol kétéves szerződést kötött de egy szezon után megváltak tőle.

Ezután már nem is lépett pályára az NFL-ben. Az utolsó két szezonjában a Vikings-nál kettő, a Cardinals-nál három mérkőzésen lépett pályára. Ezzel szemben a Vikings 18, a Cardinals 15.937 millió dollárt kifizetett neki ezért az összesen lejátszott 5 mérkőzésért. A pályafutása során 130 millió dollárral gazdagodott.

Fotó: cbssports.com, insidetheiggles.com