Andrew Thomas-t a tavalyi Draft negyedik helyén választotta ki a New York Giants így Ő lett a játékosbörze legmagasabban kiválasztott ofensive tackleje. Nem véletlenül esett rá Dave Gettleman general manager választása ugyanis posztján sok Draft lista élén állt.

A kiválasztásakor is tudták, hogy Thomas-nak sokat kell dolgozni a technikáján és ezen nem segített, hogy tavaly nem volt előszezon. Tulajdonképpen a tacklenek tétmérkőzéseken, a legjobb védők ellen játszva kellett hozzászoknia a profik világához.

Ez természetesen nem is ment egyszerűen. Az első 5 mérkőzés mindegyikében minimum 4 nyomást engedélyezett az oldalán. A PFF értékelése szerint 60-as értéket kapott ami a weboldal skálája szerint messze egy tartalék játékos teljesítményének felel meg.

A katasztrófális kezdés után viszont azért kicsit belejött, három olyan mérkőzést is lehozott zsinórban amelyen egyetlen nyomást sem engedélyezett. Főleg úgy kell javulnia, hogy az utána kiválasztott Mekhi Becton, Jedrick Wills Jr., Tristan Wirfs hármasa is jobban teljesített.

Fotó: gmenhq.com, giants.com