A Panthers több opciót is megvizsgál, miközben próbálja rendezni a támadófalat. De arra nem készülnek, hogy drámai változást hajtsanak végre a legeredményesebb játékosukkal, ha a fal legfontosabbnak tartott pozíciójának betöltéséről van szó.

Matt Rhule, a Panthers vezetőedzője elmondta, hogy bár a jobb oldali tackle Taylor Moton tavasszal néhányszor a bal oldalon is bevetésre került, ez nem olyan változás, amit állandóvá kívánnak tenni.

“Néhány napra néhány emberünk hiányzik, ő pedig beugrik oda, és időnként játszik bal oldali tackle-t.” mondta Rhule. “De ez olyasmi, ahol csak néhány ismétlést adunk neki. Ahogy a jobb oldali guard is játszik néha bal oldali guardot. Taylor nagyszerű srác, és mindig kihívás elé akarja állítani magát, és új dolgokat akar kipróbálni, szóval ez jó.”

Arra a kérdésre, hogy mi eredményezheti azt, hogy Moton a bal oldalon játsszon, Rhule így válaszolt: “Ha ő a legjobb elérhető játékos.”

A Panthers több opciót is megvizsgált ott, kezdve a veterán Cameron Ervinggel, valamint Greg Little-t és Dennis Daley-t is kipróbálták, Trent Scott pedig még mindig lábadozik a vállműtétje után. Ott van még a harmadik körös újonc Brady Christensen is, aki a BYU-n bal oldali tackle-t játszott, de a tavasz folyamán más posztokon is dolgozott (a drafton harmadik körös tackle-nek, de második körös guardnak értékelték).

Bár könnyen lehet érvelni amellett, hogy Moton a legjobb támadófal játékosuk, gyakorlatilag minden munkáját a jobb oldalon végezte (beleértve a tavalyi év összes snapjét). Rhule azt mondta, hogy az ottani megszokottság is tényező, ezt az egészet ahhoz hasonlította, mintha egy másik országban vezetnének, ahol az út másik oldalát használják.

“Megteheted, de sokkal magabiztosabban kerülsz ki egy balesetet, ha azon az oldalon haladsz, ahol általában szoktál.” mondta Rhule. “Amikor a dolgok visszafelé mennek, meg tudod csinálni, de amikor nagyon gyorsan mennek a dolgok, és rossz helyzetbe kerülsz, akkor egyszerűen nincs annyi időd az izommemória nélkül. Ez szórakoztató a számára, de ez nem olyasmi, amit általában csinálunk.”

A HÍR TERJESZTÉSE

Az NFL enyhítette a COVID-19 ellen beoltott játékosok és személyzet tagjaira vonatkozó szabályokat, például a teljesen beoltott személyzet számára megszüntette a maszk viselésének szükségességét.

Rhule elmondta, hogy nem akart senkit sem meggyőzni semmilyen irányba, de biztosítani akarta, hogy a játékosok megfelelő információkkal rendelkezzenek (beleértve azt is, hogy a munkahelyen ez milyen előnyökkel járna a számukra).

“Nem mondom meg senkinek, hogy mit tegyen.” mondta Rhule. “Ez az ő személyes döntésük. Az élet bármelyik témájánál, mindig azt mondom, hogy nézzenek, olvassanak utána, de a megfelelő forrásokból. Beszéljenek orvosokkal, beszéljenek az orvosaikkal, beszéljenek a mi orvosainkkal. És biztosak akarunk lenni abban, hogy a srácok tudják, mi a különbség a beoltottság és a be nem oltottság között. Vannak különbségek a protokollokban, és lesznek különbségek az edzőtáborban. Az én feladatom az, hogy tájékoztassam az embereket, és hagyom, hogy ők döntsenek. Ezen túlmenően nem sok mindent teszek.”

Az irányító Sam Darnold azt mondta, hogy még nem oltatta be magát, és még mindig ismerkedik a tényekkel.

“Rengeteg különböző dolog van, ami beletartozik ebbe.” mondta Darnold. “Ezt magam fogom értékelni, és meghozom a legjobb döntést, amit a legjobbnak érzek önmagam számára.”

A kicker Joey Slye elmondta, hogy kezdetben voltak kétségei a vakcinával és a vírussal kapcsolatban, de miután meghallgatta a St. Jude Gyermekkutató Kórház (ahol néhai bátyját kezelték rák miatt) orvosait, “nem volt kérdés”, hogy beoltatja magát.

MINÉL NAGYOBB, ANNÁL JOBB

A védő koordinátor Phil Snow elmondta, hogy bátorítja őt az a sok klassz új dolog, amit az OTA-k során kipróbálhat, mivel a védelem a holtszezonban új játékosokkal bővült.

A változások egy része azonban olyan játékosoknál történik, akiket már jól ismer.

Snow arról beszélt, hogy “nagynak kell lenni belül”, hogy megállítsák a futást, és azt mondta, ez túlmutat Derrick Brown és Daquan Jones védőfal játékosokon.

Megemlítette, hogy a veterán linebacker Shaq Thompson 5 kilóval nehezebb lett a holtszezonban (102 kilóról 107-re), ez is egy olyan tényező, ami segíthet.

“Ha most megnézzük, Shaq felszedett néhány kilót.” mondta Snow. “Én kértem őt erre a holtszezonban, és remek munkát végzett. Remekül néz ki, és ugyanolyan jól vagy még jobban mozog.”

KIHAGYOTT IDŐ

A Panthersnél az önkéntes OTA-k során végig jó volt a részvételi arány (az elkapó Robby Anderson kivételével), bár néhány játékos néha hiányzott.

Az első körös cornerback Jaycee Horn is azok között volt, akik szerdán nem voltak ott a pályán, bár Rhule nem részletezte a hiányzását.

Néhány másik játékos sem vett részt az edzésen szerdán (köztük a passzsiettető Haason Reddick és a tight end Dan Arnold), bár a részvétel biztató volt a három hetes OTA-k során, a jövő heti kötelező minicamp előtt.

LÁRMÁT CSAPVA

Rhule tegnap este nem tudott szerencsét hozni a Carolina Hurricanesnek, de olyan emlékekkel tért haza, amelyek remélhetőleg őszig elkísérik.

Rhule részt vett a tegnap esti Tampa Bay Lightning elleni rájátszás mérkőzésen, és a harmadik harmad elején megszólaltatta a szirénát. A Hurricanes kikapott és kiesett a rájátszásból, de Rhule-t lenyűgözte a hangulat, beleértve azt is, hogy a szurkolók a meccs után is maradtak, hogy állva tapsolják meg a csapatot.

A hangulatról mobiltelefonos videót készített, amelyet ma reggel megmutatott a csapatnak.

“Hihetetlen volt.” mondta Rhule. “A csapat megbeszélését úgy kezdtem, hogy megmutattam nekik a kis mobiltelefonos videómat, amit a fiamnak küldtem. Azt mondtam magamban: “Hű, már el is felejtettem, milyen volt ez.””

TOVÁBBI ÉSZREVÉTELEK

  • A Panthers szerdán mesterséges közönségzajjal gyakorolt néhány meccs végi játékhelyzetet, hogy a játékosok újra hozzászokjanak ehhez.
  • Az edzés utolsó játékában Slye elhibázott egy 63 yardos mezőnygólt, a labda körülbelül háromnegyed magasságban találta el a bal oldali oszlopot.
  • Több játékos is piros mezben volt szerdán, ami azt jelzi, hogy sérülésből lábadoznak. A defensive end Morgan Fox és a wide receiver Shi Smith is közéjük tartozott.
  • David Tepper tulajdonos szerdán megnézte az edzést, az idő nagy részét az oldalvonal mellett töltötte a general manager Scott Fitterer társaságában.
  • Rhule elmondta, a Panthers véglegesítette azokat a terveket, hogy két napot a Colts csapatával edzenek az előszezon meccsük előtt, remélve, hogy ezzel több majdnem élő ismétlést kapnak más csapatok ellen még az alapszakasz előtt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com