Az NFL-ben a New England Patriots vezetőedzői posztját betöltő Bill Belichick a leghosszabb ideje regnáló vezetőedző. A vezetőedzőkét hat Super Bowl-t nyerő Belichick-et 2000-ben nevezték ki a csapat élére így idén már a 22 szezonját kezdi a csapat élén.

Akik több mint 10 éve töltik be a posztot Sean Payton (New Orleans Saints, 2006), Mike Tomlin (Pittsburgh Steelers, 2007), John Harbaugh (Baltimore Ravens, 2008) és Pete Carroll (Seattle Seahawks, 2010). Mindegyikükben közös, hogy már nyertek Super Bowl-t a csapatukkal.

Utánuk a Kansas City Chiefs mestere Andy Reid következik akit 2013-ban neveztek ki és ugyancsak megnyerte a nagydöntőt. Mike Zimmer a következő a sorban azonban a Minnesota Vikings edzője az első akinek még nem sikerült megnyerni a döntőt.

Az NFL vezetők nem a türelemről híresek és egy rossz szezon is elegendő, hogy megváljanak egy edzőtől. Zimmer-ben viszont még bíznak a vezetők. Az alapszakaszban 64 győzelem, 47 vereség és 1 döntetlen áll a neve mellett. Három szezonban tudta bevezetni csapatát a rájátszásba ahol 2-3-as mérleggel rendelkezik. Lehet, hogy ez lesz az utolsó szezonja de eddig töretlen a bizalom.

Fotó: thevikingage.com