A Pittsburgh Steelers elkapójának, JuJu Smith-Schuster-nek idén lejárt az újonc szerződése és kilépett a szabadügynökpiacra de elmaradt a várt megaszerződés. Végül korábbi csapata egyéves, 8 millió dolláros szerződését fogadta el.

Az elkapó második körös választott volt így az esetében nem élt az ötödik éves opció. Volt ugyan pár érdeklődő de egyik sem akarta túlfizetni, így a biztosat választotta. Még egy év a Steelers-nél és reménykedni egy nagy hosszabbításban vagy egy jobb piacban.

A jövő évi piaca jobb lehet ugyanis idén a fizetési sapka nemhogy nem nőtt de 16 millióval le is csökkent. Jövőre viszont nagyot ugrik majd a fizetési sapka ugyanis a jelenlegi hírek szerint 208.2 millió dollárból gazdálkodhatnak majd a csapatok.

Jó döntésnek tűnk a stratégiája mert a Steelers-nél Ő Ben Roethlisberger kedvenc célpontja, ismeri a játékrendszert és nem kell egy új helyen nagyobb rizikót vállalnia. Ha jó számokat hoz akkor az növeli az esélyét a “jól” fizető szerződésre és a csapatok a plusz majd 26 millió dollárból biztosan bőkezűen fognak költekezni.

Fotó: si.com, apnews.com