Idén is több olyan játékos van az NFL-ben aki számára kulcsfontossággal bír majd az idei szezon. Többek számára igen magasan volt a léc a kiválasztásukkor és az eddigi pályafutásuk során nem igazán tudták megmutatni, hogy tényleg megérte a Draft cetlit.

Az egyik ilyen játékos a New York Giants irányítója Daniel Jones. Eli Manning utódaként nagyon magasan van a léc mert az előd ugyan nem volt minden idők legjobbja de nyert két Super Bowl és pályafutása nagy részében stabil teljesítményt hozott. Jones egy évet tanulhatott a fiatalabb Manning mögött és tavaly egy egész szezonon keresztül már kezdő volt. Az edzői stáb is maradt így mindenképpen bizonyítania kell. 27 mérkőzésen 6.672 yardnál, 38 touchdownnál tart de 39 interception nagyon magas szám. Ezt mindenképpen csökkenteni kell.

Sam Darnold-ért felcserélt a New York Jets de három szezon után elengedték a kezét és elcserélték a Carolina Panthers-el. Itt újrakezdheti a pályafutását és a célpontok szempontjából nagyon jó helyre került. D.J. Moore és Robby Anderson személyében kitűnő elkapópárosa van és Christian McCaffrey személyében a liga egyik legjobb running backje fut majd mellette aki a passzjátékban is kiemelkedő. Cseréltek és megszabadultak miatta Teddy Bridgewater-től. Kötelező a jó teljesítmény.

Marcus Davenport-ot a New Orleans Saints választotta ki a 2018-as Draft első körében. Sean Payton vezetőedző Cameron Jordan másik oldalára szánta a csapat jövőbeli kezdőjátékosként. Ezzel szemben hiába bizonyította, hogy nagyon gyors és atletikus játékos a lejátszott 37 mérkőzésén csak 12 sacket szerzett. A csapat vezetősége még bízik benne miután lehívta az ötödik éves opcióját de ha rosszul sikerül az idei szezonja akkor 9.5 millió dollárt fog elfoglalni a fizetési sapkából.

Chase Edmonds running back eredetileg negyedik körös választott volt és a futó esetében inkább a körülmények hozták meg a kötelező szezont. Az Arizona Cardinals elengedte korábbi kezdő futóját Kenyan Drake-et de egyéves szerződést kötött a Steelers korábbi futójával James Conner-el. Egy tartalék játékosról beszélünk akinek egy mérkőzésen 11 futás volt a legtöbb amit kapott de mivel az újonc szerződésének az utolsó évébe lép így vagy megalapozza a helyét a sivatagban vagy távozik a szezon végén.

Jalen Reagor-t a tavalyi Draft első körének 21. helyén választotta ki a Philadelphia Eagles és önhibáján kívül a szurkolók elsőszámú ellensége lett. A legnagyobb hibája az, hogy egy hellyel később a Minnesota Vikings Justin Jefferson-t választotta aki olyan teljesítménnyel kezdett, hogy az All-Pro második keretébe is bekerült. Persze a riválistól függetlenül Reagor azért finoman szólva is gyengén teljesített. 396 elkapott, 94 visszahordott, 26 futott yardot és 2 touchdownt szerzett a tavalyi szezonjában.

Fotó: newsday.com, espn1420.com