A Dallas Cowboys vezetősége a hírek szerint több hívást kapott Leighton Vander Esch elcseréléséről de nem érdekli Őket a lehetőség. Nemrégiben visszautasították az ötödik éves opcióját de nem zárták a hosszútávú szerződést és a védő még szerepel a jövőbeli terveikben.

Vander Esch-t a 2018-as Draft első körében választotta ki a csapat és nagyon ígéretesen kezdte a pályafutását. Újoncként bekerült a Pro Bowl és az All-Pro második keretébe azonban ezt követően nagyon megállt a fejlődése és a sérülések sem kerülték el.

A második szezonjában a nyaka míg tavaly a kulcscsontja tört el. Ha lehívják az ötödik éves opcióját akkor 9.145 millió dolláros garantált keresetet kapott volna a következő szezonban amit valószínűleg soknak tartottak egy olyan játékosnak aki 13 mérkőzést hagyott ki az elmúlt két szezonban.

Az elmúlt két év után valószínűleg egy közepes, hátsó körös picket adnának jelenleg a 25 éves védőért. Ez viszont nem olyan érték amelyért megérné megszabadulni a védőtől ugyanis ha elkerülik a sérülések és visszatér az újonc szezonjában látott formájához akkor továbbra is minőségi játékos lesz.

Fotó: coltswire.usatoday.com, bloggingtheboys.com