Percekkel ezelőtt nagyon sok minden megváltozott az NFL csapatok számára ugyanis június 1., este 10 óra után változnak sok minden megváltozik a fizetési sapkával kapcsolatban. Mostantól egyes szerződések felépítése alapján a cseréket és kivágásokat nem teljesen az idei szezonra kell elkönyvelni.

Évi két június 1. utáni elküldést eszközölhet egy csapat és ezzel igen sokat lehet nyerni a fizetési sapkával. Ahogyan korábbi posztokban is szerepeltek adott játékosok neve mellett, hogy egyazon játékos esetében akár 10-15 millió dolláros különbségek is lehetnek.

A legjobb példa a Broncos offensive tackle Ja’Wuan James. A falember otthon sérült meg így elvesztette az idei fizetését. A Broncos már korábban megvált tőle de június 1. megjelöléssel küldték el James-t így percekkel ezelőtt 10 millió dollár hely képződött a fizetési sapkában.

Érdekes, hogy offensive tacklek után sok pénzt kapnak a csapatok. A Chicago Bears ugyancsak június 1. megjelöléssel küldte el Charles Leno-t így az általa elfoglalt 11,3 millió dolláros hely megváltozik. 9 millió dollár felszabadul így most már csak 2.3 dollárt foglal el halott összeg formájában.

Forrás: overthecap.com

Fotó: profootballnetwork.com, proffotballnetwork.com