A liga egy mérkőzéssel megnövelte az alapszakasz mérkőzések számát így a játékosok kaptak egy plusz fordulót, hogy jobb statisztikai adatokkal zárjanak. Ez már a mérkőzések növelésének ötletekor felvetett egy problémát miszerint a plusz forduló lévén a játékosok könnyebben meg tudják majd dönteni a korábbi rekordokat.

Patrick Mahomes irányító lévén értelemszerűen az egy alapszakaszon belül passzolt legtöbb yard és legtöbb touchdown rekordjára mehetne rá. Mindkét rekordot a Colts és a Broncos Hall of Famer irányítója Peyton Manning tartja 5.477 yarddal és 55 touchdownal.

Az elmondása alapján Mahomes-t hidegen hagyják ezek a rekordok, a liga első 20-0-s mérlege érdekli. Az NFL történetében egyedül az 1972-es Miami Dolphins hozott le tökéletes szezont. Akkor még 14 mérkőzésből állt az alapszakasz így a három playoff mérkőzéssel 17 mérkőzést nyertek.

A Patriots-nak is sikerült megnyerni az összes alapszakasz mérkőzését de a legutolsó lépést nem tudták megtenni, elbukták a Super Bowl-t és 18-1-es mérleggel zárták a szezont. Számszerűen többet nyertek mint a Dolphins de ugyebár ez nem tökéletes szezon.

Fotó: espn.com, thephinsider.com