A Julio Jones trade biztosan meg fog történni a következő hetekben. Az elkapó cserét kért és a csapat vezetősége hajlandó teljesíteni az elkapó kérdését továbbá problémás a fizetési sapka is. Így már csak az a kérdés, hogy melyik csapat lenne hajlandó egy elsőkörös cetlit átadni és átvállalni az elkapó fizetését.

A San Francisco 49ers csapatát folyamatosan az egyik esélyesként emlegették. Kyle Shanahan vezetőedző Atlantában két éven keresztül együtt dolgozott az elkapóval és Jones az edző támadóegységében futotta a legjobb szezonjait. Így sokak számára kézenfekvő megoldás lenne ha ismét összeállna a páros.

Az ötlet jó, már csak a kivitelezés van hátra. A Falcons elsőkörös cetlit vár amit a 49ers nem tud adni miután a következő két elsőkörös cetli elment arra, hogy megszerezzék az idei harmadik picket amivel kiválasztották Trey Lance irányítót.

A 49ers így legjobb esetben is csak második körös választást tud adni viszont van annyi helyük, hogy teljes egészében bevállalják Jones szerződését. Az ESPN információi szerint a Falcons már kapott egy elsőkörös picket tartalmazó ajánlatot de a részletek nem ismertek.

Az ajánlatot még nem fogadták aminek fizetési probléma állhat a hátterében. Valószínűleg a meg nem nevezett csapat átadná az elsőkörös választást de nem akarná teljesen átvállalni a fizetést. 15.3 millió dollárt mindenképpen be kell vállalni az új csapatának.

A hírek szerint már a Draft előtt is érkezett egy ajánlat, abban második kör szerepel viszont a teljes fizetést átvállalták volna. A 49ers mellett a Tennessee Titans, a Baltimore Ravens és a Los Angeles Rams lehet az a csapat ahol végül kiköthet az elkapó.

Fotó: atlantafalcons.com, mercurynews.com