Bár a mini camp-en látottak állítólag meggyőzték a stábot, hogy Kyle Trask személyében egy kiváló irányító tehetség van a Bucs rosterén, a veterán Blaine Gabbert-be egyenesen szerelmesek. Már, ha lehet ilyet itt mondani. Bruce Arians, aki amúgy tényleg ki szokta mondani a véleményét, egyenesen odáig van meg vissza:

“Őszinte leszek veletek. Én izgatott lennék, ha Blaine Gabbert-tel harcba szállhatnék, mert kedvelem. Szerintem ő a legalulértékeltebb játékos az NFL-ben.”

Éppenséggel az igaz, a kevés lehetőséggel, amit Bruce Arians rendszerében kapott Gabbert, azzal jól gazdálkodott. A 16 passz során 143 yardot haladt a csapat két TD kíséretében és nem volt eladott labda, ami Blaine addigi pályafutását figyelembe véve nem kis szó.

Jason Licht is odavan teljesen és a következőket mondja róla:”Imádom az energiáját. Közel kerültem hozzá az elmúlt szezonban az oldalvonal mellett. Okos és amúgy kiválóan dob. Nagyon szűk ablakokba képes odatenni. Ha többet játszhatott volna, sokaknak felnyithatta volna a szemét mennyire tehetséges.”

Az 1/10-es draftcetli, amit 2011-ben adott a támadóért a Jaguars valóban soknak tűnik. Azonban az talán meglehet, hogy Tom Brady mögött biztos háttérnek látszik egy ilyen hányattatott sorsa ellenére is sokat látott irányító. Bár, hogy ő lenne a legalulértékeltebb a ligában? Van még azért ilyen. Alex Smith-t példának okáért mindig leírták, pedig ronggyá vált lábbal is képes volt igen tisztes teljesítményre. Ez talán kicsit szubjektív. Minden esetre egy bajnok edzőtől próbáljuk meg elfogadni amit mond, mert feltehetően nem beszél félre.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com