A Draft napján felröppentek olyan pletykák ami szerint a Minnesota Vikings felcserélhet egy irányítóért az első napon. Nemrégiben kikerült a netre egy színfalak mögött készült videó amelyből kiderült, hogy a Vikingek vezetősége a Carolina Panthers nyolcadik helyét próbálta megszerezni.

Miután az első három helyen már kiment Trevor Lawrence, Zach Wilson, Trey Lance és a 14. helyen még bent volt Mac Jones de inkább hátra cseréltek a New York Jets-el így Justin Fields lehetett a célpontjuk. Az irányítót végül a Chicago Bears választotta ki miután felcserélt a Giants helyére.

A hírek szerinti ajánlat alapján az első kör megcserélése mellett a Panthers megkapta volna a 90. és a 143. választást. Így hat hely felmozgásért kaptak volna egy harmadik és egy negyedik kör végi választást ami igen karcsúnak tűnik és a Vikings vezetőinek tetszését sem nyerte el.

A teóriának viszont ellentmond a csapat jelenlegi irányítójának, Kirk Cousins-nak a szerződése. Az irányító idén 31, jövőre 45 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Miután idén 21, jövőre 35 millió dolláros garantált keresete van így elküldeni nem lehet csak elcserélni. Eltradelni lehet de akkor tekintélyes mennyiségű pénzt vinne magával.

Cousins miatt még esetleg Rashawn Slater offensive tackle is szóba kerülhetett miután a hátrafelé mozgás után Christian Darrisaw-t választották. Slater volt a poszt egyik legjobb ígérete így simán benne van a pakliban, hogy mégsem irányítóért hanem falemberért cseréltek volna.

Fotó: vikingsterritory.com, vikings.com