A 2007-es Draft harmadik helyén Joe Thomas offensive tackle mellett döntött és a kiválasztásakor még nem tudhatták a franchise az újjáalakulása utáni legjobb játékosát szerezte meg. A csapat igazából szenvedett Thomas pályafutásának ideje alatt de a tackle teljesítményét ez nem befolyásolta.

Thomas az első pillanattól kezdő volt és egészen a 2017-es szezonban bekövetkezett sérüléséig az is maradt. A szezont már nem tudta végig játszani majd 2018-ban visszavonult de az NFL-ben eltöltött évek alatt Hall of Fame pályafutása volt.

Thomas 11 szezonon keresztül játszott az NFL-ben és 10 szezont játszott végig. Mind a 10 szezonban Pro Bowl kerettag volt. Ezen felül 6 alkalommal bekerült az All-Pro első, két alkalmmal a második csapatba. Csak újoncként és a 2012-es szezonban nem került az All-Pro keretbe.

Egyedül csak az újonc szezonjában volt pozitív mérlege. Az NFL-ben csak 48 mérkőzésen győzött és 128 alkalommal szenvedett vereséget, playoffban nem járt. Ha elszerződik akkor egy esélyes csapat legjobb játékosa lehetett volna. De Thomas a csapathűség mintaképe és legenda lett. Amikor legközelebb visszatér Ohióba nem Clevelandbe hanem Cantonba, a Hírességek Csarnokába tér majd vissza.

Fotó: gq.com,