Amennyire könnyűnek tűnik a Draft elején választani igazából mégsem az mert hatalmas felelősséggel bír. Persze az adott évfolyam bármelyik játékosát kiválaszthatod az első helyen de ha rosszul döntesz az megpecsételheti az egész pályafutásodat.

És hozzátartozik az igazsághoz, az sem mindegy, hogy melyik évben választhatsz elsőként. Ha van egy Peyton Manning vagy Andrew Luck az évfolyamban akkor nem kell kivételes képességű general managernek lenni, hogy Őket válaszd ki a Draft első helyén.

Hat évvel ezelőtt a Tampa Bay Buccaneers választott első, a Tennessee Titans második helyen. Sok kérdés nem volt ugyanis mindenki tudta, hogy irányítót fog választani a két csapat. Az évfolyam két kiemelkedő tehetségének Jameis Winston és Marcus Mariota számított.

A két Heisman Trófea győztes közül Winston lett az első, Mariota a második választott. Winston 5 szezon keresztül volt kezdő (ha nem volt sérült) de tavaly elengedték a kezét mert ugyan nem volt rossz de a sok eladott labdája miatt látták, hogy vele nem lesz meg a playoff.

Mariota is 5 szezonon keresztül volt a Titans játékosa de az utolsó szezonjában legyőzte Ryan Tannehill. A Raiders-hez ment padozni ahol Derek Carr mögött csak egyetlen mérkőzésen játszott. Egy szezonban viszont playoffba tudta vezetni a Titans-t.

A vezetők nem dolgoztak rosszul mert az előző másfél szezon bebizonyította, hogy nélkülük jobb lett a csapat. Tannehill-el jobb a Titans és Winston sajnálatára pont Tom Brady követte Őt Tampában így azért nem lenne szerencsés ez az összehasonlítás.

Visszatekintve tulajdonképpen kimondható, hogy a két csapat kidobta a Top választásokat. De igazából ha nem a két irányítót választják ki akkor kit? Ez egy kötelező lépés volt! És hogy nem jött a dolog, így adódott. Ha viszont nem lépik meg akkor másnap kirúgták volna a két GM-et. Ez egyfajta kötelező kudarc volt.

Fotó: draftwire.usatoday.com, sportingnews.com