El lehet nézni Christian McCaffrey-nek, ha nem akar túl sokat beszélni 2020-ról. Nem mentek olyan jól a dolgok. A futó hétfőn az OTA-k első napja után azt mondta, hogy egészséges és hálás azért, hogy a tavalyi évet maga mögött tudhatja, és egy új kezdet áll előtte.

“Nagyon jó érzés.” mondta McCaffrey egyszerűen. “Újra felvenni a sisakot, és a csapattársaimmal lenni, azt csinálni, amit szeretek, ez olyasmi, amit soha többé nem fogok magától értetődőnek venni. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Jó móka lesz. Jó újra a pályán lenni. Hálás vagyok, hogy újra itt lehetünk, és félig-meddig normális keretek között összejöhetünk, és játszhatjuk a játékot, amit szeretünk.”

A boldogság, a szórakozás vagy a normális nem egészen olyan szavak, amelyek gyakran hangzottak el tavaly, legalábbis azután nem, hogy McCaffrey áprilisban aláírta négyéves szerződéshosszabbítását.

Amint elkezdődött a szezon, nem kellett sokáig várni az elképesztő sérüléshullámra, ami a személyes egészségén túl nagyon sok mindent megnehezített.

A 2. héten elszenvedett bokasérülés után a 9. héten, a Chiefs ellen visszatért, ekkor szenvedett vállsérülést, ami majdnem véget vetett a szezonjának. De amikor a 14. héten a szülővárosában, a Broncos ellen visszatért volna, egy combsérülés is felbukkant, ami véget vetett a szezonjának.

A liga egyik legeredményesebb futójának a mindössze három lejátszott mérkőzés frusztráló élmény volt, amit McCaffrey szeretne minél hamarabb lezárni.

“Előfordul az ilyesmi. Előfordulnak sérülések. Ez a játék része.” mondta. “Nagyon koncentrálok az idei évre, és rendkívül izgatott vagyok, hogy ez a csapat mire lehet képes idén.”

Bár említette a holtszezonbeli felkészülésének “kiigazító” részeit, a valóság az, hogy a tavalyi szerencsétlenségek nagy része nem volt megelőzhető. Most McCaffrey azzal tölti az idejét, hogy megismerkedjen az új irányítóval, Sam Darnolddal, és megpróbál kötődést kialakítani az új irányítóval.

Kaliforniában együtt edzettek, mielőtt visszatértek volna az itteni edzésekre, és McCaffrey elmondta, hogy gyorsan kialakult a kapcsolat az új irányítóval. Az olyan finom, de jelentős részletek, mint az útvonalak mélysége vagy az, hogy hogyan dob bizonyos helyekre, olyan dolgok, amelyeket csak idővel és ismétlésekkel lehet kidolgozni.

“Az elmúlt néhány hónapban nagyon jól megismertem őt.” mondta McCaffrey. “Együtt dobálok vele és együtt lógunk a pályán kívül. Ő egy hihetetlen tehetség és hihetetlen csapattárs már most is, szóval szuper izgatott vagyok miatta. … Szerintem remekül be fog illeszkedni. Már most is remekül beilleszkedett.”

Darnold rengeteg figyelmet fog kapni – ez természetes velejárója annak, hogy irányító, korábbi első körös játékos, és a régi csapata ellen játszik a szezonnyitón – McCaffrey-nek kulcsfontosságú szerepe lesz abban, hogy a feladat ne legyen túl nagy.

Darnold jó helyzetben van, a készségposzton játszó tehetségek, mint például McCaffrey, megkönnyítik az életét. Ezáltal a beilleszkedés természetesebbé válik.

“Nagyon laza, de határozottan vezető alkat.” mondta McCaffrey Darnoldról. “Tudja, hogy mikor kell irányítani, és mikor kell vezetőnek lenni. Szerintem ez az, ami minden irányítót naggyá tesz. A részletekre való odafigyelés, az éles edzések megkövetelése, a késztetés érzetének megkövetelése. Ez mind minden egyes embernél jelen van, de az irányító minden játékban hozzáér a labdához. Tehát ha ő ezt mutatja, akkor mindenki más felsorakozik mögé.”

Nevetve mondta, hogy hétfőn voltak olyan pillanatok, amikor a dolgok ígéretesnek tűntek, de McCaffrey most már elég régóta van a pályán, és elég sok mindenen ment keresztül ahhoz, hogy tudja, ez csak egy hosszú út kezdete.

“Ez az első nap.” mondta. “Lesznek dolgok, amiken dolgoznunk kell még a 16. héten is. Van egy csomó dolog, amin most kell dolgoznunk. Minden egyes ismétlésre, minden részletre összpontosítani kell, és nem a jövőbe vagy a múltba nézni, hanem teljesen ott lenni minden edzésen és minden megbeszélésen.”

És egy olyan év után, amin átment, a teljesen ott lenni az, amit most McCaffrey mindennél jobban értékel.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com