Fontos e a csapatoknak az alma mater, hogy egy játékos milyen egyetemi programból érkezett? Egyértelmű lehet, hogy az elit egyetemi football programokból érkező játékosokat előszeretettel keresik a csapatatok, az erős egyetemi focis pedigree nagyon jó ajánlólevél lehet. Vannak programok, akik hatalmas számban termelik ki a játékosokat, és vannak csapatotok, akik keresik ezen csapatok fiataljait.

A Raiders két év alatt (2019-20) 5 Clemson játékost draftolt. Gruden különösen kedveli a clemsoni játékosokat. 2019-ben Clelin Ferrell DE draftolásával kezdődött a Tigers játékosok begyűjtése.

A Dolphins, Patriots és a Washington nagyon kedveli az Alabama játékosait, mind 5 játékost draftoltak 2015 óta. A Washington 2017-19 között válogatott előszeretettel az alabamai focisták közül, a Dolphinstól pedig már kettő távozott a csapatból (Fitzpatrick, Drake). A Patriotsban az újonnan draftolt Jones (QB) és Barmore(DT) a franchise alapköve lehet a következő években. A Giants az elmúlt 4 évben mindig hozott Georgia-ból játékost a draft első két napján.

College football recruiting predictions for every 2021 5-star recruit

A Ravens 3 egyetemről is 4 játékost hozott az elmúlt 5 évben. A legkevésbé meglepetés michigani lehet, főleg a családi vonatkozás miatt. Érdekes a Steelers Maryland vonal, aminek oka lehet, hogy az OC a Maryland Terrapinsnél edzősködött.

CsapatEgyetemDraftoltak száma
Las Vegas RaidersClemson5
Miami DolphinsAlabama5
New England PatriotsAlabama5
New York GiantsGeorgia5
Washington Football TeamAlabama5
Baltimore RavensOklahoma4
Baltimore RavensMichigan4
Baltimore RavensAlabama4
Chicago BearsGeorgia4
Los Angeles ChargersNotre Dame4
New Orleans SaintsOhio St.4
New York JetsFlorida4
Pittsburgh SteelersMaryland4

2016-21 között drafolt játékosok

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu