A héten került napvilágra egy történet ami szerint hátrányos megkülönböztetés érte az egyik edzőt az interjúja során. Az ázsiai származású Eugene Chung támadófaledző számolt be arról, hogy az egyik interjú során megjegyezték, hogy nem a megfelelő kisebbségből származik. Egyelőre nem nyilvános, hogy melyik csapat interjúján történt a dolog.

Az NFL szóvivőjének, Brian McCarthy-nak mai nyilatkozata szerint meg fogják vizsgálni az ügyet. A megjegyzés teljesen helytelen és ellentétes a bajnokság értékeivel és a munkahelyi politikával. Az NFL és klubjai elkötelezettek amellett, hogy egyenlő foglalkoztatási lehetőségeket biztosítsanak a személyzet számára a sokszínűség és az egyenlőség jegyében.

A jelenleg 51 edző támadófalember volt, az 1992-es Draft első körében választotta ki a New England Patriots. Játékos pályafutása során megfordult a Jacksonville Jaguars, az Indianapolis Colts, a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles csapatánál.

Chung az edzői pályafutását az Eaglesnél kezdte. 2010 és 2012 között volt a Sasok edzője majd követte Andy Reid-et a Kansas City Chiefs-hez. Három szezon után visszatért az Eagles-hez ahol Doug Pederson-al dolgozott együtt. A 2019-es szezon után lejárt a szerződése és kihagyta a tavalyi szezont.

Fotó: newsweek.com