A héten ismét előkerült a Julio Jones csere és a jelek szerint a pénzügyi nehézségekkel küzdő Atlanta Falcons komolyan elgondolkodott az irányító elcserélésén. A 49ers, a Colts, a Ravens, a Chargers, a Titans és a Patriots csapatát emlegették potenciális érdeklődőnek és ha menni kell az elkapó a Hazafiakat választaná.

A Falcons jelenleg 410 ezer dollár szabad hellyel rendelkezik a fizetési sapkában így a Drafton kiválasztott újonc szerződésére sincs helyük. Jones szerződése még 3 évre szól, idén 23.15, jövőre és két év múlva 19.263 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából.

Elküldeni nem lehet mert a szerződés felépítése miatt brutális mennyiségű halott pénz maradna utána. Több lenne a kár mint a haszon. Egyedüli megoldás a június 1. utáni csere mert akkor 15.3 millió dollárt fel tudnak szabadítani 7.75 millió halott összeg mellett.

A Patriots 15.9 millió dollár szabad hellyel rendelkezik így nem egyszerűen de ki tudná gazdálkodni a szükséges helyet. A csapat leggyengébb egysége még mindig az elkapósor és Bill Belichick egy második körös cetliért All-Pro elkapót kaphat. Mindkét fél részéről jó üzletnek tűnik.

Fotó: mochdrafthq.com, youtube.com, instagram.com