A cornerback Jaycee Horn gyerekkorában felnézett a kosárlabda-legenda Kobe Bryantre, így a 8-as számú mez kiválasztása természetesnek tűnt számára. Persze, még mindig van valami vizuálisan zavaró abban, ha egy defensive backet egyszámjegyű mezben látunk, de a draftstátusz is ebbe az irányba terelte őt, amikor eljött a bejelentés ideje.

“Kobe mindig is a kedvenc sportolóm volt, és valahogy úgy gondoltam, hogy a 24-es mezt fogom viselni.” mondta Horn szombaton. “A középiskolában mindig úgy gondoltam, hogy amikor az NFL-be kerülök, Kobe tiszteletére a 24-est fogom viselni. Aztán jöttek az egyszámjegyűek, ő is 8-ast viselt, a 24-es pedig már foglalt volt. Én voltam a nyolcadik választott, ő pedig a 8-as számot viselte, szóval minden összeállt.”

Gyakorlatilag a Panthers keretében jelenleg egyetlen játékos sem szerepel a 24-es számmal, bár néhány veterán még mindig a számválasztáson dolgozik, így lehet, hogy már van gazdája.

Ami nem vitatható, az Horn indoklása, hogy miért akar tisztelegni Bryant előtt.

“A gondolkodásmódja, ahogyan a játékot játszotta.” mondta Horn. “Az egész mamba mentalitás, ahogy mindenkire úgy tekintett, mint valami ételre. Olyan sokáig uralta a játékot, meccsről meccsre. Ahogyan edzett. Az egész gondolkodásmódja miatt vonzódtam hozzá. Úgy érzem, hogy ez az a gondolkodásmód, amivel rendelkezned kell, különösen egy olyan játékban, mint a futball. Kell a gondolkodásmód, hogy a pályán kívül is tudj koncentrálni, hogy a megfelelő módon készülj fel, és dominálj, amikor eljön az idő.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com