Az utóbbi időszakban trendé vált az NFL-ben, hogy jóval idő előtt alaposan megfizetik a fiatal irányítókat. Ez persze közel sem biztos, hogy a legjobb stratégiának számít mert Jared Goff és Carson Wentz példája bizonyítja, hogy csúnyán rá lehet fizetni ezekre a korai rekordszerződésekre.

Persze felmerül a kérdés, hogy miért fizetik meg ilyen korán ezeket a játékosokat. Jelen esetben a 2018-as évfolyam irányítói pályáznak ár, hogy már idén megkapják a megaszerződésüket. Itt is felmerül a kérdés, hogy minek mert idén a négyéves szerződésük utolsó évével játszanak míg jövőre a lehívott opciós ötödik év lesz érvényes rájuk.

A 1/1-es Baker Mayfield, a 7. helyen kiválasztott Josh Allen és az első kör utolsó helyén draftolt Lamar Jackson számíthat akár már idén is egy komolyabb hosszabbításra. Persze az sem mindegy, hogy ki kapja meg elsőnek mert az utána következő többet kapni.

Mayfield 2002 után bejuttatta a Cleveland Browns csapatát a rájátszásba, Allen Pro Bowl-er és All-Pro kerettag lett míg Jackson számára is összejött a Pro Bowl és az All-Pro de két éve MVP-nek is megválasztották. A lista tetszetős de kicsit korainak tűnik a hosszabbítás.

Fotó: instagram.com