Évek óta téma, hogy az NFL játékosoknak a sport kontakt jellege és a sérülések miatt többet kellene keresniük miután a kosárlabda és a baseball ligában jobban megfizetik a játékosokat. Nyilvánosságra hozták az elmúlt évben legjobban kereső sportolók keresetét (fizetés és szponzori pénzek) és a legjobban kereső 10 sportoló közé “csak” két NFL játékos került be.

A két játékos pedig nem más mint Dak Prescott és Tom Brady. Ez igazából nem meglepő miután Prescott franchise taggel játszott és nemrég aláírta a hosszútávú szerződését amely szép aláírási bónuszt tartalmazott amit azonnal megkapott. Brady pedig tavaly igazolt Tampába és azóta hosszabbítottak vele így kétszer is zsebre vágott egy szép aláírási összeget.

A két játékos viszont igencsak elmaradt a legjobban kereső sportolótól. A lista élén Conor McGregor áll. A UFC sztárja mindennel együtt 180 millió dollárt vághatott zsebre az előző szezonban. A második helyen a Barcelona sztárja Lionel Messi áll 130 millió dollárral akit a Juventus csatára Cristiano Ronaldo követ 120 millió dollárral.

  1. Conor McGregor – 180 millió dollár
  2. Lionel Messi – 130 millió dollár
  3. Cristiano Ronaldo – 120 millió dollár
  4. Dak Prescott – 107.5 millió dollár
  5. LeBron James – 96.5 millió dollár
  6. Neymar – 95 millió dollár
  7. Roger Federer – 90 millió dollár
  8. Lewis Hamilton – 82 millió dollár
  9. Tom Brady – 76 millió dollár
  10. Kevin Durant – 75 millió dollár

Fotó: dallasnews.com