Mint ismert a Draft első körében a Chicago Bears felmozgott a 20. helyről a 11. helyre, hogy kiválassza Justin Fields-et. A cserében elment a jövő évi első és negyedik körös választásuk így be kell jönnie az irányítónak mert nem is olyan régen megégették magukat a Mitchell Trubisky felcserével.

Ráadásul a Bears finoman szólva sem az irányítóiról volt híres. Egyedüliként mondhatja el magáról, hogy még sohasem volt olyan irányítója amelyik elérte volna a 4.000 passzolt yardos határt. Korábban több ilyen csapat volt de a 16 mérkőzéses alapszakasz óta csak a Bears maradt a határ alatt.

Erik Kramer a Medvék rekordtartója, az 1995-ös szezonban 3.838 passzolt yarddal zárt. A következő legerősebb 4 szezont Jay Cutler tudta felmutatni. A jelenlegi irányítójuk a hatodik helyen áll, Mitchell Trubisky 3.223 yardot passzolt a legjobb szezonjában.

Fields így egy történelmileg nem irányítóbarát környezetbe került. Ráadásul az Ohio Egyetemről érkezett amelynek növendékei nem igazán váltották meg a világot, hogyha irányítóposzton játszottak. Az Egyetem irányítói összesen 64 szezont játszottak le az NFL-ben és mindössze egyetlen Pro Bowl részvételt hoztak össze. Azt is Tom Tupa mutathatja fel miután irányító posztról átkerült punternek.

Fotó: chicgao.suntimes.com, instagram.com