A Chicago Bears jelenleg a keretében tudhatja az offseasonban szerződtetett Andy Dalton-t, a Super Bowl győztes Nick Foles-t és az elsőkörös újoncot Justin Fields-t. Három magas fizetésű irányító pedig nem kell így megpróbáltak megszabadulni Foles-tól de nem jártak sikerrel.

A hírek szerint több csapattal is kapcsolatba léptek de egyiket sem érdekelte az irányító. Az egyik a Philadelphia Eagles volt ahol Super Bowl-t nyert de a csapat vezetősége is nemet mondott a korábbi irányítójára. Ennek okát pedig egyértelműen a fizetésében kell keresni.

Foles magával hozta a Jacksonville Jaguars-nál két éve kötött szerződésének egy részét aminek értelmében 6.6 millió dollárt foglal el az idei, 10.6 millió dollárt pedig a jövő évi fizetési sapkából. Ebből összesen 9 millió dollár minősül garantált keresetnek így nehéz megszabadulni tőle.

Amikor megszerezték a Jaguars-tól akkor átvállalták a fizetését és tulajdonképpen ezt szeretnék most egy másik csapattól. Ha most elküldenék akkor 14.3 millió dollár halott összeg jelentkezne az idei, 7.6 a jövő évi fizetési sapkában. Ha június 1. után válnak meg tőle akkor az idei összeg lecsökken 11.6 millióra.

Trade esetén viszont kezelhető lenne a helyzet. Ha most tudnák elcserélni akkor idén 5.3, jövőre pedig 2.6 millió halott összeg marad utána. Ha viszont június 1. után találnának trade partnert akkor mindkét évben csak 2.6 millió halott összeg maradna utána. Persze ehhez rá kellene beszélni valamelyik csapat vezetőségét, hogy átvállalja az irányítót.

Alapból valószínűleg egyik csapat sem fogja bevállalni de egy kis ösztönzéssel elvihetik. Ha mondjuk mellécsapnak egy második, harmadik körös picket akkor bevállalhatja egy sok hellyel rendelkező csapat. Ilyen például a New York Jets ahol bőven van hely, Zach Wilson mentora lehetne és még egy jó picket is zsebre vágnának.

Fotó: profootballnetwork.com, thejetspress.com