A Buffalo Bills general managere Brandon Beane elhatározta, vagy megfenyegette a játékosait, hogy bizony ki lesznek rúgva ha nem oltatják be magukat. A liga vezetősége azonban azóta már elbeszélgetett a managerrel, hogy ez igazából nincs így.

Az NFL álláspontja szerint nem teszik kötelezővé az oltást. Tehát egy játékos oltás nélkül is megjelenthet az edzéseken. Viszont aki már megkapta valamelyik oltóanyagot azok előnyben részesülnek. Például mentesülnek a kötelező távolságtartás alól.

Beane magyarázata szerint el akarja kerülni a tavalyi problémákat és nem akar egyetlen mérkőzést sem kockáztatni egy fertőzés miatt. A tavalyi alapszakaszt igazából egész jól megúszta a liga, viszonylag kevés játékosnak kellett mérkőzést kihagynia és csak pár mérkőzést kellett elhalasztani.

Az oltottak és oltatlanok elleni közti különbség igazából a pályán jöhetne ki. Mondjuk ha egy beoltott pass rusher csak oltott irányítót sackelhetne a mérkőzésen. Vagy egy oltatlan cornerback nem közelíthetné meg 1,5 méteren belül az ellenfél elkapóját. (a két példa természetesen csak vicc)

Fotó: ktla.com, bloomber.com