A Draftot megelőző pletykák szerint a Minnesota Vikings irányítóban gondolkodott a játékosbörze első körében. Trey Lance-re vagy Justin Fields-re pályáztak ha valamelyik irányító lecsúszott volna a 14. helyre. Lance már a harmadik helyen kiszállt és Fields-ért pedig felcserélt a Chicago Bears.

Fields így három hellyel a Vikings választása előtt elkelt és a friss hírek szerint Ő lett volna a csapat célpontja. A tervek szerint egy offensive tackleben, konkrétan Rashawn Slater-ben gondolkodtak de pont előttük vitte el a Los Angeles Chargers így ez a terv is bedőlt.

Így elúszott a 11. helyen a kiszemelt Fields, és egy hellyel korábban az elsőszámú offensive tackle is. A jelek szerint azért nem kellett irányító mindenáron mert a helyükön elérhető volt Mac Jones akit egy hellyel később a Patriots szerzett meg.

Kirk Cousins szerződése miatt még két évig a csapat játékosa lesze és a jelek szerint a vezetőség nem akart plusz pickeket feláldozni egy olyan irányítóért aki két évig a padon ülve. Szóval miután kiment a kinézett irányító és offensive tackle így hátracseréltek 9 helyet.

A New York Jets-el cseréltek és kaptak két plusz extra harmadik körös picket. Ez utólag pedig nagyon jó üzlet lett. Offensive tackle kellett nekik és ha a helyükön maradnak akkor is Christian Darrisaw volt a legjobb prospect akit végül a 23. helyen ki tudtak választani.

Szóval nem áldoztak fel extra pickeket egy olyan irányítóért aki éveket padozott volna. Kaptak két plusz harmadik kört és a 9 helyes csúszás után is ugyanazt a játékost választották. A kapott picken egy másik irányító Kellen Mond és egy guard érkezett Wyatt Davis személyében. Nem lehet tudni milyen lesz Fields az NFL-ben de jelenleg jól járt a Vikings.

Fotó: reddit.com, dailynorseman.com