A hírek szerint a New Orleans Saints is irányítót tervezett választani a Draft első körében és ehhez fel akart volna cserélni az első kör közepére. Drew Brees visszavonulása után érthető, hogy irányítót akartak választani de furán próbálták megoldani a dolgot.

A hírek szerint éppen a 16. hely megszerzésén dolgoztak amikor bejelentették, hogy a New England Patriots választottja Mac Jones lett. Ez sem lepett meg senkit sem ugyanis teljesen egyértelmű volt, hogy ha a 15. helyen elérhető lesz az idei Top 5-ös valamelyik tagja arra Bill Belichick le fog csapni.

Feltéve ha igaz akkor igen meglepő stratégiát választott a Saints. Mivel a Patsről mindenki tudta, hogy irányítót fognak húzni ha elérhető lesz egy a 15. helyen így ha komolyan meg akarták szerezni Jones-t akkor minimum a 14. helyet kellett volna célba venniük.

Ez ráadásul elérhető lett volna mert a Vikings amúgy is cserélt a Jets-el. Vagy ha tényleg úgy gondolták, hogy a Pats elpasszolja Jones-t akkor meg miért a 16. helyet vették célba. A Cardinals vezetői semmi esetre sem választottak volna irányítót az első körben.

Mi van ha igaz a sztori? Ez esetben teljesen alkalmatlan a Saints vezetősége mivel egy olyan helyet céloztak meg aminél szinte biztosra lehetett venni, hogy már nem lesz bent irányító. Emellett az is problémás, hogyha a Pats elpasszolta volna Jones-t akkor miért nem a 18. helyet célozták meg. A következő csapat amelyik irányítót húzott volna az a Washington lett volna. Persze bármelyik csapat felcserélhetett volna eléjük de ez így igen gyenge tervnek tűnik.

Fotó: boston.cbsglobal.com, theathletic.com