Bármennyire is profik az NFL-ben szereplő játékosok néha nem árt emlékeztetni Őket a szabályokra. Létezik egy 1977 óta érvényben levő szabály ami szerint ha egy játékos otthon vagy csapata edzőközpontjától távol sérülés meg akkor nem jár neki fizetés.

Erre Ja’Wuan James esete hívta fel a figyelmet. A Denver Broncos offensive tackleje aki a héten otthon szenvedett sérülést. Az edzés közben megsérült az Achilles-ína ami miatt nem tud pályára lépni az idei szezonban. Ezzel pedig 10 millió dollárnyi garantált keresetet bukott.

A kialakult helyzetre való tekintettel az NFL kiadott egy memót, hogy felhívja a figyelmet a dolog komolyságára. A játékosok szakszervezete arra szólította fel a játékosokat, hogy a koronavírus miatt maradjanak távol az offseasonbéli edzésektől. Ez viszont sokba kerülhet.

A memó szerint: a Non Football Injury listre kerülő játékos nem kap fizetést a sérülés ideje alatt. Akkor sem ha az garantált kereset volt. Emellett az NFL nem fizeti az orvosi költségeket és a nyugdíj krediteket sem. Ha pedig olyan súlyos sérülést szenved el ami a pályafutása végét jelenti akkor sem kap semmilyen támogatást.

Szóval szép dolog, hogy a szakszervezet a játékosok egészségét és biztonságát szem előtt tartva a távolmaradást támogatja de ez nagyon sokba kerülhet a játékosok számára. Valószínűleg a helyzet következményeként csökkenni fog az egyéni felkészülések száma.

Fotó: chiefswire.usatoday.com