Most még nehéz belelátni, de könnyen lehet, hogy a veterán irányító visszavonulása utáni időszak Kyle Trask-ről fog szólni Tampában. A Tampa Bay Buccaneers két játékost választott a második napon, az elsőt a második kör utolsó helyén.

Trask prototípus méretekkel rendelkezik. Ez ugye egyre kevésbé jön mostanában szóba, de van, aki még mindig szereti. Fejlődőképes játékos, ezt a egyetemen is láthatták az erre szakosodott szemek. Zseben belül jól érzi a nyomást, kellő időben tud fellépni, hogy szabaduljon a labdától.

Mély célpontokat is meg tud dobni, akár beleállás nélkül is. Mozgékonyságra, főleg zseben kívüli mozgásra nem hinném, hogy akár az Úristen ráveszi őt. Lábmunkája eléggé hanyag és a blitz olvasási készsége sem túl jó. Kb. két éve van ezekben fejlődni egy igazi ikontól ellesve a praktikákat.

3. kör 95. választás Robert Hainsey (OT, Notre Dame, 6’4″, 306)Hainsey tehát a támadó falba érkezik, egyenlőre abszolút mélyítésnek tudjuk őt elfogadni. Három évet kezdőként játszott, abból két évet volt kapitány, vagyis a vezérhangya vonal megvan. Erős felsőteste van, az első kontaktja is ezt tükrözi. Jól érzi hol kell a védőket támadni és alkalmazza is.

Ugyanakkor Hainsey egy NFL szinten átlag alatti atléta. Nagyon ne várjuk tőle, hogy futkorászni fog, a második szintet csak videón látta. Vagyis power blokkolásra nem igazán képes futásoknál. Felsőtestéhez képest a lába erősítésre szorul. De gondolom a konditeremben erre kész a terv, mert első körösünknél is esett erről szó.Ők tehát a második napon kiválasztottak. Meglepett, hogy Licht nem csereberélt sehová a második és harmadik körben.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com