Az idei Draft első körének elejét egyértelműen az irányítók határozták meg. Irányító volt az első három választott Trevor Lawrence, Zach Wilson és Trey Lance sorrendben. A 11. helyen majd jött a trade felirat és elvitték Justin Fields-t, négy hellyel később pedig kikerült Mac Jones is.

Az első körben kiválasztottak után egy “darabig” csönd lett a poszton majd a második kör végén a Tampa Bay Buccaneers Kyle Trask-ot választotta. A fiatal irányítót Tom Brady utódának választhattak persze ennek alap feltétele, hogy valaha vissza fog vonulni.

Itt beindult az irányító piac ugyanis két hellyel később a Minnesota Vikings Kellen Mond-ot választotta. Kirk Cousins még kétéves szerződéssel rendelkezik és a kontraktus felépítése miatt szinte lehetetlen elküldeni így a mostani választás lehet már a 2023-as szezonnak szólt.

A legérdekesebb viszont, hogy a Houston Texans a 67. helyen Davis Mills-t választotta. A korábbi cserék miatt ez volt a csapat első idei választása és irányítót húztak ami tulajdonképpen rengeteget elmond a helyzetükről. Deshaun Watson nem akar maradni és ha marad akkor eltiltással számolhat a szexuális zaklatásos perei miatt. Elsőre luxusnak tűnik a választás de ha a dolgok mögé nézünk akkor inkább szükségesnek mondanám.

Fotó: nfl.com