Az Alabama eséllyel indult, hogy idén megdöntse a legtöbb első körben kiválasztott játékos rekordját. A rekorder a 2004-es Miami Egyetem volt aki mellé így felzárkózott az idei Alabama is. Most már mindkét iskola hat elsőkörös választottal büszkélkedhet egy Drafton.

Az első kiválasztott játékosuk Jaylen Waddle volt akit a Miami Dolphins választott ki a 6. helyen. Utána a cornerback Patrick Surtain II következett akit a Denver Broncos vitt el. Egy hellyel később a 10. helyen DeVonta Smith a Philadelphia Eagles játékos lett.

Mac Jones addig csúszott, hogy a 15. helyen a New England Patriots ölébe hullott. A Las Vegas Raiders Alabama játékossal erősítette meg a támadófalát Alex Leatherwood személyében a 17. helyen. Végül a 24. helyen a Pittsburgh Steelers a csapat running backjét Najee Harris-t választotta.

Ezzel meglett a rekordbeállítás de a rekord nem. Még két játékosuk pályázott az első körre Christian Barmore defensive tackle és Landon Dickerson center személyében. Előbbi játékos valószínűleg a személyisége míg utóbbi az egészségügyi problémái csúszott ki az első körből.

Fotó: roltidewire.usatoday.com, tdalabamag.com