Hajnalban megrendezték a Draft első körét így most már ismerjük azt a 32 játékost aki elsőkörös választottnak mondhatja magát. Szerencsére a szurkolók is visszatérhettek a Draftra így a tavalyi után visszatért az élet a játékosbörzére.

Az első helyen a Jacksonville Jaguars választott és nem okoztak meglepetést, Trevor Lawrence-t választották. A fiatal irányító talán az elmúlt 40 év legjobb ígéretének számított így a csapat vezetősége számára kötelező volt Őt választaniuk.

A második helyen sem volt meglepetés. Itt is irányítót vártak és itt is a várt játékos neve hangzott el. Zach Wilson lett a választottjuk. A harmadik helyre korábban felcserélt a San Francisco 49ers és itt is biztos volt, hogy irányítót fognak választani. John Lynch general manager Trey Lance-t, Kyle Shanahan vezetőedző Mac Jones-t akarta de végül a manager volt az erősebb.

A 4. választást megpróbálta elcserélni az Atlanta Falcons de nem jártak sikerrel így végül kiválasztották az idei évfolyam egyik legjobb ígéretét. Kyle Pitts tight end mellett döntöttek. A fiatal játékos ezzel rekordot döntött, tight endet még sohasem választottak ki ilyen magas helyen (a korábbi rekord 6. volt).

Az 5. helyen a Cincinnati Bengals következett. Két lehetőség volt, vagy kiválasztják a tavalyi 1/1-es Joe Burrow vak oldali védőjét vagy Top célpontot adnak neki. Végül a célpont mellett döntöttek, Burrow korábbi LSU-s csapattársa, Ja”Marr Chase lett a választott. Ez annyiban meglepő, hogy az irányító tavaly térdsérülés miatt nem tudta bejezni a szezont így inkább a megvédésére kellett volna koncentrálni.

A Miami Dolphins vezetősége nem is gondolkodott sokáig és Jaylen Waddle elkapó mellett döntött (Penei Sewell offensive tackle tovább csúszott). Itt is elhozták az irányítónak az egyik korábbi célpontját. Tua Tagovailoa és Waddle is az Alabama játékosa volt.

A 7. helyen a Detroit Lions új general managere Brad Holmes nem gondolkodott sokat és lecsapott a csúszó offensive tacklere Penei Sewell-re. A csapat idén cserélte el korábbi 1/1-es irányítóját Matthew Stafford-ot és másik 1/1-esre Jared Goff személyében aki így új védőt kapott.

A Carolina Panthers következett és a 8. helyen Jaycee Horn cornerbacket választották. Ez is meglepetés mert itt több lehetőség lett volna. A hátracsere is benne volt a pakliban és nem Ő volt a legjobb cornerback ígéret így tulajdonképpen meglepetés a kiválasztása.

A 9. helyen a Denver Broncos következett. Itt igen sok poszt benne volt a packliban de végül Patrick Surtain II cornerback mellett döntöttek. A 10. helyen a Dallas Cowboys következett de jött az első trade, két helyet hátra mozdultak megkapták az Eagles 12. helyét és a harmadik körös (84. hely) választását. A Heisman Trophy győztes elkapót DeVonta Smith-t választotta.

A 11. helyen egy újabb trade jött. A Chicago Bears megszerezte a Giants választását. A Medvék az Ohio State irányítóját Justin Field-t választották. A Giants megkapta a 20. választást, az idei 164. picket továbbá a jövő évi első és negyedik körös választást.

A Dallas Cowboys következett és a 12. helyen kiválasztották Micah Parsons-t. Az évfolyam legjobb linebackere és Sean Lee visszavonulása után szükségük is volt egy jó linebackerrre. A Los Angeles Chargers következett és Rashawn Slater offensive tacklet választották. Igen jó falember, ugyan kihagyta a tavalyi szezont de két éve egyetlen sacket sem engedélyzetett.

Ismét egy trade következett. A New York Jets megszerezte a Minnesota Vikings választását és Alijah Vera-Tucker guardot választották. A Jets a választásért átadta az idei 23., 66., 86. választását és a 14. pick mellett megkapta a 143. választást.

A 15. helyen a New England Patriots következett és Bill Belichik-ék nem is gondoltak sokat és kiválasztották az első kör közepéig csúszó Mac Jones-t. Az utóbbi napokban folyamatosan téma volt, hogy a Pats felcserél egy irányítóért de így az ölükbe hullott az Alabama irányítója.

A 16. helyen az Arizona Cardinals következett és Zaven Collins linebackert választották. A Las Vegas Raiders következett a 17. helyen és Alex Leatherwood offensive tacklet választották. A Miami Dolphins másodjára következett és Jaelan Phillips edge rushert választották.

A Washington Football Team következett és Jamin Davis linebackert választották. A korábban hátrafelé mozduló Giants következett Kadarius Toney elkapót választották. Az Indianapolis Colts következett a 21. helyen és Kwity Paye edge rusher-t választották.

A Tennessee Titans a secondary sorát erősítette meg Caleb Farley cornerbackel. A korábban hátrafelé mozgó Vikings következett Christian Darrisaw offensive tacklet választották. A Pittsburgh Steelers jött a 24. helyen és nem gondolkodtak sokat, az Alabama running backjét Najee Harris-t választották.

Ezt követően a Jacksonville Jaguars következett idén második lakalommal és Travis Etienne running backet, Lawrence korábbi csapattársát választották. Majd a Draftnak otthont adó város csapata, a Cleveland Browns következett akik választása Greg Newsome II cornerbackre esett.

A Baltimore Ravens célpontot adott Lamar Jackson-nak Rashod Bateman elkapó személyében. Ettől kezdve csak védők érkeztek. A New Orleans Saints Payton Turner defensive endet, a Green Bay Packers Eric Stokes cornerbacket választotta.

A Buffalo Bills a 30. helyen Gregory Rousseau defensive endet választotta akit jóval korábbra vártak. A Ravens a Chiefs-tők kapott választásával másodjára választott és Jayson Oweh defensive endet vitték el. A Tampa Bay Buccaneers zárta az első kört és Joe Tryon linebackerrre esett a választásuk.

PickCsapatJátékosPosztIskola
1Jacksonville JaguarsTrevor Lawrence QBClemson
2New York JetsZach Wilson QBBYU
3San Francisco 49ersTrey Lance QBNorth Dakota State
4Atlanta FalconsKyle Pitts TEFlorida
5Cincinnati BengalsJa’Marr Chase WRLSU
6Miami DolphinsJaylen Waddle WRAlabama
7Detroit LionsPenei Sewell OTOregon
8Carolina PanthersJaycee Horn CBSouth Carolina
9Denver BroncosPatrick Surtain II CBAlabama
10Philadelphia EaglesDeVonta Smith WRAlabama
11Chicago BearsJustin Fields QBOhio State
12Dallas CowboysMicah Parsons LBPenn State
13Los Angeles ChargersRashawn Slater OTNorthwestern
14New York JetsAlijah Vera-Tucker OGUSC
15New England PatriotsMac Jones QBAlabama
16Arizona CardinalsZaven Collins LBTulsa
17Las Vegas RaidersAlex Leatherwood OTAlabama
18Miami DolphinsJaelan Phillips DEMiami (FL)
19Washington Football TeamJamin Davis LBKentucky
20New York GiantsKadarius Toney WRFlorida
21Indianapolis ColtsKwity Paye DEMichigan
22Tennessee TitansCaleb Farley CBVirginia Tech
23Minnesota VikingsChristian Darrisaw OTVirginia Tech
24Pittsburgh SteelersNajee Harris RBAlabama
25Jacksonville JaguarsTravis Etienne RBClemson
26Cleveland BrownsGreg Newsome II CBNorthwestern
27Baltimore RavensRashod Bateman WRMinnesota
28New Orleans SaintsPayton Turner DEHouston
29Green Bay PackersEric Stokes CBGeorgia
30Buffalo BillsGregory Rousseau DEMiami (FL)
31Baltimore RavensJayson Oweh DEPenn State
32Tampa Bay BuccaneersJoe Tryon OLBWashington

Fotó: twitter.com, theathletic.com