Közeledünk a végére, a cornerbackek bemutatása következik, akik közül akad két érdekes név az első körben.

1. Patrick Surtain, Alabama

A képessége alapján ő a legjobb idén, tudja hogyan kell játszani ezt a sportágat és biztos választásnak tűnik. Már újoncként a kezdőcsapatba állítható, de azért a safety segítség kelleni fog neki, hiszen elképzelhető, hogy a liga leggyorsabb elkapói meglógnak előle.

2. Jaycee Horn, South Carolina

Ugyan nem járt akkora suliba, mint Surtain, de hétről hétre az NCAA legjobb elkapói ellen kellett helytállnia és ezt sikerrel meg is tette. Minden megvan benne ahhoz, hogy kiváló press-man cornerré váljon, azonban vigyáznia kell a sárga zászlókkal és időnként swag túltengésben szenved.

3. Caleb Farley, Virginia Tech

Farley-nek már nagyobb problémája van, őt két éve gyötri egy hátsérülés, amely miatt nemrég újra kés alá kellett feküdnie, így a pro day-en sem szerepelhetett. Nagy kár lenne, ha emiatt nem futna be karriert, hiszen hiába új még ezen a poszton (korábban irányítót játszott), de talán ő az idei teljes class leggyorsabb játékosa és élményszámba megy a játéka. Nehéz megítélni hol viszik ki, valaki szerint a második körig fog csúszni, de olvastam olyan véleményt is, amely szerint az 1/20-ig kimegy.

4. Greg Newsome, Northwestern

Newsome esetében is a tartósság lehet az elsődleges kérdés, hiszen 14 mérkőzést hagyott ki a három éves egyetemi karrierje során. A képességével nincs gond, valósággal tapad az emberére, dehát úgy nem tudsz hatékony lenni, ha nem vagy a pályán…

5. Eric Stokes, Georgia

Nem keveset jött fel a listákon és ebben a segítségére volt a pro day-en futott 4,29 másodperces 40 yard. Időnként benézi a route-ot, azonban a mérete, a sebessége és a labdaérzéke alapján kiváló CB faragható belőle. A tavalyi év tapasztalata alapján ne lepődjünk meg, ha valaki kiviszi az első kör végén.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu