Minden jel arra utal, hogy Mac Jones Top választott lesz péntek hajnalban de többeket megoszt az irányító. A San Francisco 49ers vezetőedzője Kyle Shanahan az Alabama irányítóját favorizálja de csapaton belül sincs teljes egyetértés ugyanis a hírek szerint John Lynch general manager inkább Trey Lance nevét írna le a Draft cetlire.

Igen sok szakértőben felmerült a kérdés, hogy mennyire is jó Jones valójában. Egy igen jó csapatban játszott, igen jó csapattársak mellett. Az Alabamának minden esélye megvan rá, hogy megdöntse a legtöbb elsőkörös kiválasztott játékos rekordját.

A célpontjai között volt a Heisman Trophy győztes DeVonta Smith, az ugyancsak Top 10-re pályázó Jaylen Waddle vagy az a 916 elkapott yardot szerző John Metchie III aki a jövő évi Draftra fog jelentkezni. Emellett Najee Harris volt a running back aki 1.466 yard és 26 futott touchdown mellett 425 elkapott yardot is szerzett.

Ilyen célpontokat ritkán mondhat magának egy irányító. A Pro Football Focus értékelése szerint 2014 óta nem volt ilyen jó elkapósora egyetlen irányítónak sem. Szóval ténylegesen felmerül a kérdés, hogy Jones tényleg ennyire jó vagy csak a társak miatt volt jó.

Fotó: twitter.com, usatoday.com