A közeledő draft talán utolsó játékos bemutatása érkezik itt el. Nem vittük túlzásba, de sajna ennyi fért bele. A center poszt a támadó fal egyik fontos pozíciója. Bár tavaly is az O-line került megerősítésre első körben, oda mindig elférnek a minőségi emberek. Itt a class legjobbnak tartott center prospectje, aki talán csúszhat az első kör legvégéig.

Creed Humphery ( Oklahoma, 6’4″ – 302)

Humphery, ha NFL hasonmást próbálunk kitalálni neki, stílusában talán Ben Jones-ra hasonlít leginkább. Játékintelligenciája kiváló, nagyon jól olvassa a védelmeket. Erőnek sincsen híján. Ez adódhat akár korábbi birkózó múltjából. Jó vezető, kemény egyéniség. Laza csípő és jó lábmunka jellemzi őt. Blokkolásaiban intenzív és szereti azokat férfiasan befejezni.

Humphery talán legnagyobb hátránya a karhosszúság. Ez az oka, hogy első lökése nem mindig zökkenti ki ellenfelét. Persze hallottunk már ilyet mondjuk Aaron Donald-nál, de egy centernél ez a paraméter valóban fontosabb egy picit. Bull rush ellen, annak ellenére, hogy erős hajlamos szenvedni. Oldal irányú első lépése maximum átlagosnak mondható és futás blokkolásnál a mozgó célponttal is meggyűlik néha a baja.

Humphery összességében egy ígéretes tehetség, bár mint előbb esett róla szó, jó pár hiányossága azért van. Válthatná Ryan Jensen-t? Talán idővel igen. Vagy ki tudja? Elvégre Jensen tud játszani guard-ot is. Egy Jensen féle agresszív guard lehet jól nézne ki Brady előtt. Ez a futójátéknak biztosan jót tenne.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com