Ugyan nem erre van a legnagyobb sansz, de Micah Parsons is esélyes arra, hogy ő legyen az 1/11-es választott, hiszen sokak szerint a draft legjobb védőjéről van szó. Mi a helyzet a többiekkel?

1. Micah Parsons, Penn State

Mindenre képes, a középiskolában még defensive endet játszott. Elküldhető a blitzekre, coverage-ban is helytáll és az opt-out sem rontott a megítélésén. Egyesek szerint fejben kicsit éretlen még, de az edzői sosem panaszkodtak erre.

2. Jeremiah Owuso-Koramoah, Notre Dame

A rover pozíció volt az övé a Fighting Irish védelmében, amit a legegyszerűbben egy hibrid LB/S szerepkörnek lehet leírni. Ennek megfelelően kiváló coverage-ban, akár nickelben is a pályán lehet hagyni, hiszen tartani tudja a lépést a slot elkapókkal. Az irányítóhoz is oda tud érni, a játéka azonban kiforratlan még, így közel sem biztos, hogy azonnal robbantani tud.

3. Zaven Collins, Tulsa

Nem ő a legdinamikusabb linebacker a mezőnyben, azonban egy mérettel nagyobbnak tűnik a pályán, mint a társai, ami ráadásul jó ösztönökkel párosul. SAM LB lehet az NFL-ben, aminél azért vannak fontosabb szerepkörök a védelmekben.

4. Jamin Davis, Kentucky

Bízik a megérzéseiben és nem hezitál, ha cselekedni kell. Az utolsó szezonjában lett csak kezdő, ekkor azonban nagyot robbantott. Olvastam olyan véleményt, amely alapján az első kör végére is odaérhet, de én nem vinném ki őt ilyen korán.

5. Nick Bolton, Missouri

3 down linebacker lehet, a játéksebessége, az ösztönei és az egresszív stílusa megmutatkozik a meccsfelvételeken is. Ugyan coverage-ban néha elveszik, de két kiváló szezonon van túl, így második napos tehetségnek számít.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu