Már nincs egy hét a draftig. Hogy legjobb elérhető, vagy poszt alapú választás lesz mindegy. Az előrejelzések szerint a 32. választásra a posztonként legtöbbre taksált játékosok köre vélhetően a következő lesz. A vélhető szó természetesen kivastagítva értendő.

Quarterback: Kyle Trask (Florida) Trask egyértelműen második napos prospect. Csak hátra mozgással érdemes elvinni, hiszen minimum egy-két év “betanulás” mindenképpen szükséges.

Center: Creed Humphery (Oklahoma) Humphrey a poszt legtöbbre tartott egyetemi játékosa idén. Némely mock drafton benne van az első körben. Azonban jelentős számú előrejelzés teszi őt a második napra. A class legjobb centere 32. helyen erősen meggondolandó.

Guard: Wyatt Davis (Ohio) Davisszel ugyanaz a helyzet, mint előbb említett center kollégájával. Néhol első körben várják, ugyanakkor Alijah Vera-Tucker színre lépésével egyre többen mondják, hogy kiszorul onnan.

Offensive tackle: Teven Jenkins (Oklahoma) Jenkins nagyjából a 7. az idei tackle classban. Ugyanakkor ez a tackle class talán az elmúlt évek legerősebbje.

Tight end: Pat Freiermuth (Penn State) Kyle Pitts a poszt nagyon keresett újonca lesz. Top 5 ben kimegy talán. Mögötte az űr hatalmas. Freiermuth a második, de az ő respectje, mondjuk egy korai harmadik kör.

Wide receiver: Terrace Marshall (LSU) Az offensive tackle-höz hasonlóan az elkapó class is erős idén. A 32. helyen még bőven lesz nagy ígéret.

Running back: Najee Harris (Alabama) Travis Etienne a legújabb mock draftokon a Steelers kiszemeltje. Ugyanakkor Gio Bernard érkezésével egy futó választás nem túl valószínű.

D-line: Christian Barmore (Alabama) Róla már beszéltünk. Az idei belső védőfal prospectjei nem az elmúlt évek legtöbbre tartott lehetőségei. Akár még előfordulhat, hogy a 32. választásig egyik sem kerül kiválasztásra.

Edge: Gregory Rousseau (Miami) Gregory egyetemi éveinek statisztikai számai első körbe jósolnák. A Pro Day azonban több megfigyelőt is elbizonytalanított.

Linebacker: Zaven Collins (Tulsa) Róla is beszéltünk korábban. Collins képességei alapján az első és a második kör határán mozog, vagyis 32. helyen kiválasztani nagyjából pont értékén van.

Safety: Richie Grant (UCF) Ez a poszt is egyre inkább kiszorul az első körből. A rangsorban második Grant az első kör végén még benn lehet.

Cornerback: Caleb Farley (Virginia Tech) Farley nagyon jó játékos, amikor pályán van. Sérülései azonban gondolkodóba ejthetik a legjobb GM-et is.

A felsorolás alapján én személy szerint nem tartanék ördögtől valónak egy plusz választási lehetőségért kicserélni az első körből.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com