A szükség, ami elsődlegesen felhúzza a drafton a csapatokat a táblán. Egy költséges és nagyon kockázatos lépésről beszélünk, ami határozott elképzelés igényel a jövőt illetően a csapatoktól. A 2016-os drafton az első kettő pick csere keretében került a Rams és az Eagles csapatához. Mind a kettő csapat rengeteget áldozott a két irányítóra. Azóta általánosságban igaz, ha egy franchise elit tehetséget akar draftolni, annak vagy alapvetően jó pozíció kell játékosbörzén, vagy fel kell magát küzdenie a draft táblán.

Gyakori hiba, hogy sokan valóságot keresnek a Mock Draftokban. Ezeket nem is valóságtartalma miatt érdemes követni, hanem egy könnyen emészthető, szórakoztató kivonata több faktornak, amit egy draft során figyelembe kell venni. (Need, player vagy team ranking, stb)

A mock draftok gyakori hibája, hogy kevés súlyt fektetnek az edzők helyzetére. Egy drafton általában minden szem a GM és edző párosra szegeződik. A tulajdonost is ide sorolhatjuk, hiszen vannak franshise-ok, ahol markánsan jelen vannak a csapatok döntéseinél (Jagiars, Raiders, Cowboys, stb). Több edző is van jelenleg a ligában, akik státusza billeg, így nem lenne következetes draft tőkét áldozni egy rendszerre, ami lehet egy év múlva már nem is fog állni.

A 2021-es drafton több csapatot is emlegetnek, hogy felmehetnek egy irányítóért .

Broncos – Fangio nem véletlen maradt a Broncos kispadján. A Drew Lock project vele indult, és feltehetően vele is végződhet. Egy lecsúszott QB esetén sem vehető garanciának, hogy elvinnék az irányítót. Fangio rendszerét a csapat legfeljebb a 2021-es év pick-jeivel támogatja meg.

Bears – Matt Nagy és Ryan Pace újra megkapná a lehetőséget egy QB draftolására? A Bears playoff-ba került, ami jó teljesítmény, feltételezhető, hogy az edző helye biztosabb, mint a GM-é. A gond, hogy a 20. pick nagyon messze van. Rengeteget kéne áldoznia a csapatnak a top 10-be kerülésért. Lecsúszó irányítóban egyértelműen érdekeltek lehetnek.

Patriots – Stabil csapat, stabil front office, maximális elkötelezettséggel Bill Belichink irányába.

Washington Football Team – A Rivera féle út elején vannak, de már most van miért bizakodnia a csapat szurkolóinak. Lent vannak a táblán, de minden adott számukra, ha irányítót szeretnének. Talán a hajlandóság a kérdés.

Raiders – Gruden-re mindig figyelni kell, eddig minden drafton tartogatott meglepetést. Carr nem a legjobb fit a rendszerbe, folyamatosan téma a médiában, hogy nem vele kéne a Raiders-nek építkeznie. Davis hatalmas támogatója edzőjének. Érdemes rájuk figyelni.

Cowboys (nem QB) – Jones-re jellemző, ha valamit akar, azt megszerzi. A hírek szerint nagyon tetszik neki Kyle Pitts (TE). Nem is kéne sokat áldoznia, hogy megszerezze.

Érdekes és izgalmas napra lehet számítani az első napon. Nagyon hamar megdőlhetnek a konszenzus pickek is.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu